
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Τεμάχια: 2 βάζαΔιαδικασία
- Για την μαρμελάδα πορτοκάλι, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
- Αδειάζουμε το νερό αυτό και γεμίζουμε την κατσαρόλα πάλι με καινούργιο ζεστό νερό (το έχουμε ζεστάνει εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα, εκτός και αν διαθέτουμε ηλεκτρικό βραστήρα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές (δηλαδή 4 βρασίματα στο σύνολο).
- Με αυτόν τον τρόπο ξεπικρίζουμε τη φλούδα τους. Μετά την τέταρτη φορά, σουρώνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα πιάσουμε χωρίς να καούμε.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσανάκια τους. Πολτοποιούμε πολύ καλά τα φρούτα στο μπλέντερ.
- Βάζουμε τον πολτό πάλι στην άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα.
- Για τη μαρμελάδα πορτοκάλι, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Μένουμε πάνω από την κατσαρόλα ανακατεύοντας με μια κουτάλα γιατί η μαρμελάδα μπορεί να μας κολλήσει πολύ εύκολα.
- Τα τελευταία 2 - 3 λεπτά βρασίματος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.