ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζοΜαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 500 ml

Διαδικασία

Για τη μαρμελάδα

  1. Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα αρχικά βγάζουμε τη φλούδα από τα 6 μανταρίνια και κρατάμε το 1 με τη φλούδα.
  2. Τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  3. Τα ρίχνουμε όλα στο μούλτι (σε δόσεις) και χτυπάμε για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, να ψιλοκοπούν, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα.
  5. Ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό μανταρινιών, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λικέρ.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βάζα τη μαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών