10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 500 ml

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε τη φλούδα από τα 6 μανταρίνια και κρατάμε το 1 με τη φλούδα. Τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Τα ρίχνουμε όλα στο μούλτι (σε δόσεις) και χτυπάμε για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, να ψιλοκοπούν, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα. Ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό μανταρινιών, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λικέρ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βάζα.
  4. Πρόταση σερβιρίσματος: Αλείφουμε τη μαρμελάδα σε φρυγανισμένο ψωμί με αιγοπρόβειο βούτυρο και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών