10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 500 mlΔιαδικασία
Για τη μαρμελάδα
- Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα αρχικά βγάζουμε τη φλούδα από τα 6 μανταρίνια και κρατάμε το 1 με τη φλούδα.
- Τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
- Τα ρίχνουμε όλα στο μούλτι (σε δόσεις) και χτυπάμε για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, να ψιλοκοπούν, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα.
- Ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό μανταρινιών, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λικέρ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βάζα τη μαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.