ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέριΜαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέρι
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 1.200 γρ

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  2. Την επομένη αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε φαρδιά κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
  4. Τη μοιράζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών