10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 1.200 γρΔιαδικασία
- Για τη μαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Την επομένη αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε φαρδιά κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
- Τη μοιράζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.