ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό του κουταλιού βερίκοκοΓλυκό του κουταλιού βερίκοκο
20' προετοιμασία
2 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 20'

Υλικά

Βάρος: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις κλημεντίνες γλυκό κουταλιού ζεματίζουμε τις κλημεντίνες σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.
  2. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό.
  3. Τις αφήνουμε 3 ώρες, αλλάζοντας στο ενδιάμεσο το νερό 2 - 3 φορές.
  4. Ξύνουμε από το φλούδι του μανταρινιού την άσπρη μεμβράνη και κόβουμε το φλούδι σε ψιλά «κουρελάκια», τα οποία βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα μαζί με 4 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη.
  5. Αφαιρούμε τον ομφαλό από τις κλημεντίνες με μυτερό μαχαιράκι.
  6. Οταν αρχίσει να δένει το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις κλημεντίνες και τα γαρίφαλα.
  7. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει κανονικά το σιρόπι.
  8. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα για ένα εικοσιτετράωρο.
  9. Οι κλημεντίνες θα βγάλουν υγρά, οπότε την επομένη, ξαναδένουμε το γλυκό βράζοντάς το ξανά.
  10. Αφήνουμε ξανά για ένα εικοσιτετράωρο μήπως βγάλουν και άλλα υγρά οι κλημεντίνες και ξαναβράζουμε.
  11. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 7.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT