20'
προετοιμασία
2 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 20'
Υλικά
Βάρος: 2 κιλάΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις κλημεντίνες γλυκό κουταλιού ζεματίζουμε τις κλημεντίνες σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό.
- Τις αφήνουμε 3 ώρες, αλλάζοντας στο ενδιάμεσο το νερό 2 - 3 φορές.
- Ξύνουμε από το φλούδι του μανταρινιού την άσπρη μεμβράνη και κόβουμε το φλούδι σε ψιλά «κουρελάκια», τα οποία βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα μαζί με 4 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη.
- Αφαιρούμε τον ομφαλό από τις κλημεντίνες με μυτερό μαχαιράκι.
- Οταν αρχίσει να δένει το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις κλημεντίνες και τα γαρίφαλα.
- Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει κανονικά το σιρόπι.
- Το αποσύρουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα για ένα εικοσιτετράωρο.
- Οι κλημεντίνες θα βγάλουν υγρά, οπότε την επομένη, ξαναδένουμε το γλυκό βράζοντάς το ξανά.
- Αφήνουμε ξανά για ένα εικοσιτετράωρο μήπως βγάλουν και άλλα υγρά οι κλημεντίνες και ξαναβράζουμε.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 7.