15' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη κρέμα κατσαρόλας με στέβια και ξύσμα μανταρινιού, ξεκινάμε διαλύοντας το κορν φλάουρ στο 1/3 του γάλακτος.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη στέβια και το ξύσμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι (προτιμότερο αντικολλητικό). Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι διαρκώς μέχρι να βράσει το γάλα. Πρέπει να κοχλάσει καλά. Δεν δυναμώνουμε τη φωτιά, γιατί το γάλα θα κολλήσει και θα καεί. Ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην πιάσει στην κατσαρόλα.
- Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ξανά το γάλα με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το σκεύος σε δυνατή πλέον φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα - θα έχει περίπου την πυκνότητα μελιού.
- Την τρώμε ζεστή, πασπαλισμένη με το μπαχαρικό της αρεσκείας μας, ή τη βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, να κρυώσει και να πήξει. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε αποβραδίς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.