30' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  2. Σε άλλο σουρωτήρι βάζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  3. Τα στύβουμε (ντομάτες και μελιτζάνες) με τα χέρια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό, που να πλάθεται.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά επιπλέον.
  6. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες με το μείγμα και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  8. Στραγγίζουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών