
15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Τεμάχια: 5-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μεσανατολίτικες πίτες, αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα) για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά.
- Σε μια λεία επιφάνεια εργασίας μοιράζουμε τη ζύμη σε περίπου 6 μικρές μπάλες, σε μέγεθος μεγάλου πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια, την απλώνουμε με τα χέρια μας ή με έναν μικρό πλάστη σε οβάλ δίσκους πάχους περίπου 1 εκ., στους οποίους δίνουμε το σχήμα μιας μικρής λαγάνας.
- Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε προσεκτικά στο ζεστό ταψί.
- Αλείφουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους με λάδι.
- Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
- Τις ξεφουρνίζουμε, τις πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε τα μεσανατολίτικα επίπεδα ψωμάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».