40'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 35Διαδικασία
- Για τα μικρά «σάντουιτς» από κουραμπιέδες με κακάο ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με την άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει πολύ αφράτο.
- Προσθέτουμε το ποτό και τα αμύγδαλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο.
- Χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ιδιαίτερα μαλακή και εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια μας και να μην τρίβεται και κομματιάζεται.
- Αν δούμε ότι κολλάει, ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Πλάθουμε με το μείγμα περίπου 70 μικρά μπαλάκια με βάρος 15 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Γυρίζουμε ανάποδα τους μισούς κουραμπιέδες και αλείφουμε την επίπεδη πλευρά τους με λίγη μαρμελάδα.
- Κολλάμε εκεί τους άλλους μισούς με την επίπεδη πλευρά τους και τους τακτοποιούμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντάς τους με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.