ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα (βίντεο)Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα (βίντεο)
40' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 35

Διαδικασία

  1. Για τα μικρά «σάντουιτς» από κουραμπιέδες με κακάο ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με την άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει πολύ αφράτο.
  2. Προσθέτουμε το ποτό και τα αμύγδαλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο.
  4. Χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ιδιαίτερα μαλακή και εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια μας και να μην τρίβεται και κομματιάζεται.
  5. Αν δούμε ότι κολλάει, ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα περίπου 70 μικρά μπαλάκια με βάρος 15 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
  8. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  9. Γυρίζουμε ανάποδα τους μισούς κουραμπιέδες και αλείφουμε την επίπεδη πλευρά τους με λίγη μαρμελάδα.
  10. Κολλάμε εκεί τους άλλους μισούς με την επίπεδη πλευρά τους και τους τακτοποιούμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντάς τους με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών