Εύκολο και γρήγορο, το μοσχάρι με κάρι είναι ιδανικό για να το σερβίρουμε σε φίλους με ρύζι και ψωμάκια naan.
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αφαιρούµε τους σπόρους από τις κάψες του κάρδαµου και τους αλέθουµε µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη σε έναν µύλο µπαχαρικών ή σε πολυκόφτη, µαζί µε την κανέλα, τα γαρίφαλα, τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον µάραθο, την τριγωνέλλα και το µαύρο πιπέρι.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα τηγάνι µε χοντρό πάτο, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουµε το κρέας και τσιγαρίζουµε µέχρι να ροδίσει παντού. Προσθέτουµε τα µπαχαρικά και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση. Σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας. Αν τα υγρά εξατµιστούν, προσθέτουµε 200 ml βραστό νερό και ανακατεύουµε µέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατίζουµε και σερβίρουµε µε ρύζι.