Εύκολο και γρήγορο, το μοσχάρι με κάρι είναι ιδανικό για να το σερβίρουμε σε φίλους με ρύζι και ψωμάκια naan.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αφαιρούµε τους σπόρους από τις κάψες του κάρδαµου και τους αλέθουµε µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη σε έναν µύλο µπαχαρικών ή σε πολυκόφτη, µαζί µε την κανέλα, τα γαρίφαλα, τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον µάραθο, την τριγωνέλλα και το µαύρο πιπέρι.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα τηγάνι µε χοντρό πάτο, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουµε το κρέας και τσιγαρίζουµε µέχρι να ροδίσει παντού. Προσθέτουµε τα µπαχαρικά και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση. Σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας. Αν τα υγρά εξατµιστούν, προσθέτουµε 200 ml βραστό νερό και ανακατεύουµε µέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατίζουµε και σερβίρουµε µε ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών