Έθνικ επιρροές από την Ανατολή.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με το κορν φλάουρ και βάζουμε το κρέας.
  2. Ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε τα 200 ml ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ (ή ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά) και τηγανίζουμε το κρέας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  4. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  5. Πετάμε το τηγανόλαδο, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά φρέσκο λάδι στο σκεύος και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέτουμε την πάστα φασολιών και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και επαναφέρουμε το μοσχάρι στο σκεύος.
  8. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες.
  9. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
  11. Το φαγητό πρέπει να έχει γλασάρει καλά.
  12. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη σόγια σος επιπλέον.
  13. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  14. Συνοδεύουμε με: ένα φρέσκο ζωηρό Ξινόμαυρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών