Έθνικ επιρροές από την Ανατολή.
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με το κορν φλάουρ και βάζουμε το κρέας.
- Ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε τα 200 ml ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ (ή ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά) και τηγανίζουμε το κρέας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Πετάμε το τηγανόλαδο, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά φρέσκο λάδι στο σκεύος και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε την πάστα φασολιών και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και επαναφέρουμε το μοσχάρι στο σκεύος.
- Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
- Το φαγητό πρέπει να έχει γλασάρει καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη σόγια σος επιπλέον.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Συνοδεύουμε με: ένα φρέσκο ζωηρό Ξινόμαυρο.