Πικάντικο και τραγανό γίνεται αυτό το µοσχάρι στο τηγάνι. Χρειάζεται µόνο 30 λεπτά και είναι ιδανικό για ένα καθηµερινό γεύµα. 

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Τρίβουµε το τζίντζερ και το βάζουµε σε ένα τουλπάνι. Πιέζουµε µε τα χέρια µας πολύ δυνατά πάνω από ένα µπολ για να βγουν οι χυµοί. Εναλλακτικά, χρησιµοποιούµε γουδί και γουδοχέρι για να χτυπήσουµε το τζίντζερ και να µαζέψουµε τους χυµούς. Χρειαζόµαστε µία κουταλιά της σούπας χυµό τζίντζερ.
  2. Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουµε τις πατάτες µέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Βάζουµε το κρέας σε ένα µπολ και το ανακατεύουµε µε το σκόρδο, το πιπέρι και τον χυµό τζίντζερ. Ζεσταίνουµε τις 2 κουτ. σούπας επιπλέον λάδι σε µια κατσαρόλα και τσιγαρίζουµε το κρέας σε δόσεις σε δυνατή φωτιά. Βγάζουµε το κρέας σε πιατέλα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και στο ίδιο λάδι σοτάρουµε τα κρεµµύδια για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα βάζουµε στην άκρη.
  4. Ρίχνουµε στην ίδια κατσαρόλα τον ζωµό βοδινού ή το νερό, τον πελτέ ντοµάτας, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι και τον χυµό λεµονιού και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή µέχρι να δέσουν. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, µαγειρεύουµε για 3 λεπτά, προσθέτουµε ανακατεύοντας την ντοµάτα και τον αρακά, και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το µοσχάρι και τις πατάτες, και ανακατεύουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να πάρουν τη θερµοκρασία του µείγµατος και µα µαγειρευτούν. Αλατίζουµε ελαφρώς (είναι αλµυρή η σάλτσα σόγιας) και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών