Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με ένα πολύχρωμο φαγητό με πολλά λαχανικά της εποχής.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, σε δόσεις (μοιράζουμε αντίστοιχα το λάδι και το σκόρδο). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και τα μυρώνια και βράζουμε για λίγο, 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά. Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με όλα τα ζουμιά τους, ανακατεύουμε ίσα να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι και σαλάτα.
  2. Στο ποτήρι μας το λευκό κρασί του μαγειρέματος. Θα πρότεινα ένα Φιλέρι ή ένα Traminer.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών