Εκλεκτό κομμάτι, εξαίσια συνταγή διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα λαδώνουμε με 1 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο. Βάζουμε ένα αντικολλητικο τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ψήνουμε τα φιλέτα για 4 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το επιθυμητό ψήσιμο. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να ξεκουραστούν μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  2. Ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και σοτάρουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το μαϊντανό και σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» τον πυθμένα του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα καραμελωμένα υπολείμματα και να διαλυθούν μέσα στο υγρό. Αφήνουμε το ξίδι να εξατμιστεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε τη μικρή αυτή ποσότητα σάλτσας.
  3. Στην πιατέλα που έχουμε βάλει τα φιλέτα, αυτά θα έχουν βγάλει υγρά. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το καθένα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
  4. Στο ποτήρι: Η έντονη γεύση της αντζούγιας, του ξιδιού και του σκόρδου είναι σε θέση να σκοτώσει τα περισσότερα κρασιά. Δοκιμάστε να συνοδεύσετε το φιλέτο σας με μια πλούσια μπίρα, μια σκούρα ale κατά προτίμηση.
  5. Συμβουλή: Η ποσότητα της σάλτσας είναι μικρή, όμως αρκεί γιατί έχει έντονη γεύση.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών