
20'
προετοιμασία
4 ώρες και 10'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6-7Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μουχαλεμπί με καρδάμωμο, πρώτα, σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το γάλα με το καρδάμωμο και το αλάτι.
- Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να αρωματιστεί το γάλα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη, σουρώνουμε το γάλα σε άλλο κατσαρολάκι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον νισεστέ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας, τόσο ώστε να διαλυθεί ο νισεστές.
- Μόλις πάρει βράση ξανά το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε 6-7 ρηχά φορμάκια ή μικρά ποτήρια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κοπανισμένο φιστίκι. Το γλυκό διατηρείται για 2 μέρες στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.