20' προετοιμασία
4 ώρες και 10' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μουχαλεμπί με καρδάμωμο, πρώτα, σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το γάλα με το καρδάμωμο και το αλάτι.
  2. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να αρωματιστεί το γάλα.
  3. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, σουρώνουμε το γάλα σε άλλο κατσαρολάκι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον νισεστέ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας, τόσο ώστε να διαλυθεί ο νισεστές.
  5. Μόλις πάρει βράση ξανά το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  6. Αποσύρουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε 6-7 ρηχά φορμάκια ή μικρά ποτήρια.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  8. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κοπανισμένο φιστίκι. Το γλυκό διατηρείται για 2 μέρες στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών