ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑχλάδια ποσέ με μέλι τυλιγμένα σε σφολιάταΑχλάδια ποσέ με μέλι τυλιγμένα σε σφολιάτα
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 20 - 25 μπαστουνάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπαστουνάκια σφολιάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  2. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα σφολιατάκια.
  3. Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο με έναν πλάστη ώστε να μεγαλώσει και να λεπτύνει.
  4. Το αλείφουμε παντού με τη μαργαρίνη, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  5. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
  6. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  7. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το αλείφουμε με τον κρόκο (αν θέλουμε).
  8. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
  9. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκ.
  10. Μερικές λωρίδες τις αφήνουμε ίσιες, ενώ άλλες τις στρίβουμε.
  11. Τις αραδιάζουμε όλες στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  12. Ψήνουμε, τα μπαστουνάκια σφολιάτας, στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών