20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 20 - 25 μπαστουνάκιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπαστουνάκια σφολιάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα σφολιατάκια.
- Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο με έναν πλάστη ώστε να μεγαλώσει και να λεπτύνει.
- Το αλείφουμε παντού με τη μαργαρίνη, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το αλείφουμε με τον κρόκο (αν θέλουμε).
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
- Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκ.
- Μερικές λωρίδες τις αφήνουμε ίσιες, ενώ άλλες τις στρίβουμε.
- Τις αραδιάζουμε όλες στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε, τα μπαστουνάκια σφολιάτας, στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.