20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 - 25 μπαστουνάκια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα σφολιατάκια.
  2. Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο με έναν πλάστη ώστε να μεγαλώσει και να λεπτύνει. Το αλείφουμε παντού με τη μαργαρίνη, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το αλείφουμε με τον κρόκο (αν θέλουμε).
  3. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκ. Μερικές λωρίδες τις αφήνουμε ίσιες, ενώ άλλες τις στρίβουμε. Τις αραδιάζουμε όλες στο ταψί με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών