20'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 46'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη σάλτσα μουστάρδας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου light με παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να«δέσει»ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη συνοδεία της σάλτσας και δροσερής ντοματοσαλάτας με κατσικίσιο τυρί.
Ενα ξηρό μοσχάτο, ένα Traminer.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.