15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 16 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε τις καραμέλες στη μέση χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  3. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το μέλι τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  4. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά και ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
  6. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
  7. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με απόσταση τη μία από την άλλη, στη λαμαρίνα του φούρνου.
  8. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε μπισκότου από ένα κομμάτι καραμέλας και το πιέζουμε ελαφρώς να βυθιστεί μέσα στη ζύμη.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν.
  10. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών