15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 16 τεμάχιαΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Κόβουμε τις καραμέλες στη μέση χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το μέλι τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά και ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
- Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με απόσταση τη μία από την άλλη, στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε μπισκότου από ένα κομμάτι καραμέλας και το πιέζουμε ελαφρώς να βυθιστεί μέσα στη ζύμη.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.