20' προετοιμασία
18' Ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 8 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 20 - 25

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε τη μιάμιση κούπα αλεύρι, δηλαδή 200 γρ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι (1/2 κούπα / 60 γρ.). Δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί όλο. Καθώς προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε για να ελέγξουμε την υφή της ζύμης. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη όταν είναι ομοιογενής, μαλακή, δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
  4. Αν θέλουμε, προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο τα πολύχρωμα sprinkles και ζυμώνουμε να σκορπίσουν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Έπειτα ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ., πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί. Δεν τα στριμώχνουμε, αλλά αφήνουμε κάποια απόσταση ανάμεσά τους.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 12-18 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των μπισκότων μας και τη δύναμη του φούρνου μας. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμα μόλις αποκτήσουν ένα χρυσό στεφάνι περιφερειακά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών