ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουγιουρντί ΣαλονικιώτικοΜπουγιουρντί Σαλονικιώτικο
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πικάντικο μπουγιουρντί με φέτα και μανούρα Σίφνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα τυριά με την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και το δεντρολίβανο.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε πάνω από τα τυριά και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να λιώσουν τα τυριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών