O πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας, δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.
  3. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  5. Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
  6. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών