ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρανί ή κουτσουπίτ’ – Η εβρίτικη χορτόπιτα, πάντα με δυόσμοΜπουρανί ή κουτσουπίτ’ – Η εβρίτικη χορτόπιτα, πάντα με δυόσμο
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουρανί αρχικά, ζεσταίνουμε. σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα χόρτα.
  3. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ώστε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε διαλύσει στο νερό και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών