20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουρανί αρχικά, ζεσταίνουμε. σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα χόρτα.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ώστε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε διαλύσει στο νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.