Λαδερό και θα γλείφουμε τα δάχτυλά μας! Λαχανικά κάθε λογής, φτιάχνουν μια από τις πιο παλιές ζακυνθινές συνταγές! Ψάξαμε, τη βρήκαμε και σας τη χαρίζουμε!

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα σέσκουλα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κομμάτια.
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε κομμάτια, και αφήνουμε ολόκληρες τις μπάμιες.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε ελαφρά.
  5. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σέσκλα, τα φασολάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
  8. Συνοδεύεται με Φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ (εκτός νηστείας).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών