ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλιStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλι
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις μπριζόλες µε ντοµατίνια και βαλσαµικό, σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάψει καλά, και προσθέτουµε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί, τις ψήνουµε σε δύο δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά).
  2. Τις σοτάρουµε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Αλατοπιπερώνουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε για άλλα 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αποσύρουµε τις µπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουµε σε ένα πιάτο, σκεπασµένες.
  5. Ρίχνουµε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ντοµατίνια, το βαλσαµικό και το αλατοπίπερο.
  6. Χαµηλώνουµε στο µέτριο τη φωτιά και συνεχίζουµε το ψήσιµο για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους.
  7. Προσθέτουµε στο τηγάνι το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύουµε.
  8. Σερβίρουµε τις µπριζόλες µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους, και ψωµί ή αραβικές πίτες.

Στο ποτήρι μας αγιωργίτικο, Μerlot και κρητικά χαρμάνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT