15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ψήνουµε το ψωµί στο γκριλ ή στην ψησταριά, ή το φρυγανίζουµε µέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουµε τη 1 σκελίδα σκόρδου στη µέση και τρίβουµε µε την κοµµένη άκρη και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωµιού. Ραντίζουµε µε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάθε φέτα ψωµιού.
  2. Ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε τα µανιτάρια σε µία στρώση (σε δόσεις) και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα µανιτάρια και να εξατµιστούν τυχόν υγρά. Αλατοπιπερώνουµε.
  3. Προσθέτουµε λίγο από το λιωµένο σκόρδο και θυµάρι και τα µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουµε από το τηγάνι και επαναλαµβάνουµε µε τα υπόλοιπα µανιτάρια. Με ένα κουτάλι τα βάζουµε πάνω στις µπρουσκέτες και σερβίρουµε αµέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών