
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ψήνουµε το ψωµί στο γκριλ ή στην ψησταριά, ή το φρυγανίζουµε µέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουµε τη 1 σκελίδα σκόρδου στη µέση και τρίβουµε µε την κοµµένη άκρη και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωµιού. Ραντίζουµε µε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάθε φέτα ψωµιού.
- Ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε τα µανιτάρια σε µία στρώση (σε δόσεις) και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα µανιτάρια και να εξατµιστούν τυχόν υγρά. Αλατοπιπερώνουµε.
- Προσθέτουµε λίγο από το λιωµένο σκόρδο και θυµάρι και τα µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουµε από το τηγάνι και επαναλαµβάνουµε µε τα υπόλοιπα µανιτάρια. Με ένα κουτάλι τα βάζουµε πάνω στις µπρουσκέτες και σερβίρουµε αµέσως.