ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με γαλοτύρι και μαριναρισμένες ντομάτεςΜπρουσκέτες με γαλοτύρι και μαριναρισμένες ντομάτες
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4 μπρουσκέτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  4. Απλώνουμε το ψωμί στο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αμέσως τις τρίβουμε με την κομμένη σκελίδα σκόρδο για να αρωματιστούν.
  6. Μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού το μείγμα από κολοκυθάκια και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνο.

Παγωμένο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών