6' προετοιμασία
3' ψήσιμο
6' αναμονή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα ντοματίνια, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το βαλσαμικό και το αλάτι, και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 - 6 λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε το γαλοτύρι με το δυόσμο και αν έχουμε σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
  4. Κόβουμε μια γαλλική μπαγκέτα σε φέτες, τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, τις τρίβουμε (αν θέλουμε) με το σκόρδο και τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα του τυριού, απλώνουμε τις μαριναρισμένες ντομάτες και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών