![Ντομάτες γεμιστές με ολίγον ψάρι και πουρέ πατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/ntomates-gemistes-me-oligon-psari-kai-poyre-patatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1692379422)
6'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
6'
αναμονή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα ντοματίνια, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το βαλσαμικό και το αλάτι, και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 - 6 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το γαλοτύρι με το δυόσμο και αν έχουμε σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
- Κόβουμε μια γαλλική μπαγκέτα σε φέτες, τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, τις τρίβουμε (αν θέλουμε) με το σκόρδο και τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα του τυριού, απλώνουμε τις μαριναρισμένες ντομάτες και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.