45' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα, χωρίς υγρό ή λάδι, την κλείνουμε με το καπάκι της και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι τα κελύφη να ανοίξουν.
  3. Ανοίγουμε το καπάκι, ελέγχουμε αν άνοιξαν όλα τα μύδια και πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  4. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, την πιπεριά, τη φέτα, τη ρίγανη και το πιπέρι, μετριάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθούν καλά τα υλικά.
  5. Αδειάζουμε σε πιατέλα, μαζί με τα ζουμιά, και σερβίρουμε αμέσως συνοδεία ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών