Τα σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα ώς γεύμα ή με ωμά λαχανικά μαζί με μπύρα, ως μεζέ.
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 24 τμχ.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Διαδικασία
- Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Τα πιέζουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού να φύγουν όλα τα υγρά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, που ιδανικά να τα χωράει άνετα.
- Σε μια επιφάνεια εργασίας, κόβουμε τα φύλλα σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα.
- Λαδώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο ελαφρώς με ένα πινέλο και απλώνουμε στην άκρη του 1 κουτ.
- σούπας από το μείγμα της γέμισης, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό σαν φλογέρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα μπουρεκάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με: Μια σάλτσα της αρεσκείας μας.