
20'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε μπαστούνι (κορμό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να φορμάρουμε τον κορμό μέσα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε προηγουμένως καλύψει με μεμβράνη. Μόλις παγώσει ο κορμός, μπορούμε να τον ρολάρουμε μέσα σε λίγο κακάο, πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.