20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε μπαστούνι (κορμό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να φορμάρουμε τον κορμό μέσα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε προηγουμένως καλύψει με μεμβράνη. Μόλις παγώσει ο κορμός, μπορούμε να τον ρολάρουμε μέσα σε λίγο κακάο, πριν σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών