ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί με ρύζι μπασμάτι και γιαούρτιΑρνί με ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι
30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τον Νταβά του πασά (αρνί με γιαούρτι και μυρωδικά στο ταψί) ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το αρνί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει το κρέας κατά 1 εκ.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  3. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει τόσο ώστε να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  5. Bγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα, το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Στην κατσαρόλα με το ζωμό προσθέτουμε το μάραθο και τα φρέσκα κρεμμύδια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να γίνει ο ζωμός χλιαρός.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με τους κρόκους, το κύμινο (αν το βάλουμε), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν.
  9. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το ζωμό στο μπολ με το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  10. Περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού το κρέας και ψήνουμε για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  11. Σερβίρεται ζεστό, αλλά τρώγεται ευχάριστα και κρύο συνοδεία ενός αφράτου πιλαφιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών