Η συνταγή αυτή είναι από τη Θεσσαλία, με καταγωγή όμως από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή κουβαλώντας τις γαστρονομικές τους συνήθειες.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το αρνί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει το κρέας κατά 1 εκ. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει τόσο ώστε να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Bγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα, το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην κατσαρόλα με το ζωμό προσθέτουμε το μάραθο και τα φρέσκα κρεμμύδια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να γίνει ο ζωμός χλιαρός.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με τους κρόκους, το κύμινο (αν το βάλουμε), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το ζωμό στο μπολ με το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού το κρέας και ψήνουμε για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό, αλλά τρώγεται ευχάριστα και κρύο συνοδεία ενός αφράτου πιλαφιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών