40'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους ντοματοκεφτέδες με πιπεριές και κεφαλοτύρι, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο σουρωτήρι βάζουμε όλες μαζί τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε τα σουρωτήρια κατά μέρος για 2-3 ώρες, ώστε όλα τα λαχανικά να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.
- Τα αδειάζουμε σε βαθύ, μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Καλό είναι να αποφύγουμε να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι, άλλωστε αν στραγγίξουμε σχολαστικά τα λαχανικά δεν θα χρειαστεί: και το μείγμα θα πλάθεται, ενώ παράλληλα θα παραμείνει νόστιμο και κρουστό.
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Πλάθουμε με το μείγμα μέτριου μεγέθους κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρά για να πλατύνουν λίγο.
- Τα περνάμε από το αλεύρι στο πιάτο, τινάζουμε απαλά για να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Συνοδεύουμε τους ντοματοκεφτέδες με πιπεριές και κεφαλοτύρι, με ντιπ που φτιάχνουμε ανακατεύοντας γιαούρτι, λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.