Αυτή η σπεσιαλιτέ από το ∆ελχί είναι ένα συνοδευτικό µε ντοµάτα και κρεµµύδι, σχεδόν σαν σαλάτα. Φτιάχνεται εύκολα και συνδυάζεται εξαιρετικά µε κρέατα ταντούρι και ψωµιά όπως το chapati, το puri ή το naan.
15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Διαδικασία
- Αναµειγνύουµε το κρεµµύδι µε το αλάτι και το αφήνουµε σε ένα σουρωτήρι ή σε τρυπητό να στραγγίξει για 10 λεπτά. Το ξεπλένουµε µε κρύο νερό, το στραγγίζουµε και το βάζουµε σε ένα µπολ.
- Βάζουµε σε χαµηλή φωτιά ένα µικρό τηγάνι και καβουρδίζουµε τους σπόρους κύµινου για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Αλέθουµε τους σπόρους µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στον µύλο µπαχαρικών ή στον πολυκόφτη. Προσθέτουµε το αλεσµένο κύµινο και τη σκόνη τσίλι στο κρεµµύδι και ανακατεύουµε καλά.
- Στρώνουµε τις φέτες της ντοµάτας σε ένα πιάτο, από πάνω βάζουµε τις φέτες αγγουριού και από πάνω το µείγµα του κρεµµυδιού. Ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε.