Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει μοσχάρι στιφάδο με φασολάκια και μάραθο.

30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες

* Ο Άγγελος Μπακόπουλος είναι executive chef στο Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Διαδικασία

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κρέας για 10-15 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το μηλόξυδο και  βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη, κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια χάντρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και οι χάντρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουμε το όλον σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα φρέσκα φασολάκια, το σπανάκι και τον μάραθο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξεροψημένο χρώμα και να γκραντιναριστεί. Τελειώνουμε το φαγητό προσθέτοντας σταγόνες από μηλόξιδο και ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμάκι και βαρελίσια φέτα.
  4. Στο ποτήρι μας: Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, ξηρή Μαυροδάφνη, Cabernet και Merlot, μονοποικιλιακά ή και σε χαρμάνια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT