
15'
προετοιμασία
3 ώρες και 20' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ασουρέ, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το σιτάρι με το νερό όπου το μουλιάσαμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι. Το στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό και το μετράμε.
- Για τον ασουρέ θα χρειαστούμε 1,6 λίτρα από το υγρό και 1 1⁄2 φλιτζάνι από το σιτάρι. Το υπόλοιπο σιτάρι, το διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε σε 300 ml από το μετρημένο υγρό το νισεστέ.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιτάρι, το υπόλοιπο υγρό, το διαλυμένο νισεστέ και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αδειάζουμε σε ατομικά μπολ και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια και το ρόδι, πασπαλίζουμε με κανέλα και διατηρούμε τον ασουρέ στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.