ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουτίγκα ΦαρσάλωνΠουτίγκα Φαρσάλων
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε το σιτάρι, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 2 λίτρα νερό και το σιγοβράζουμε για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιτάρι να κρυώσει ελαφρώς μέσα στο νερό του.
  3. Στραγγίζουμε το σιτάρι και από το νερό που έβρασε κρατάμε 1.600 γρ.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το σιτάρι και το νερό που κρατήσαμε.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, όλα τα ξερά φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  6. Βράζουμε ξανά το μείγμα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Ρίχνουμε στο μπλέντερ 100 γρ. χλιαρό νερό και τον νισεστέ και τα χτυπάμε καλά.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κομμένο μήλο και αφήνουμε τον ασουρέ να βράσει για 5 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και το τουλπάνι με τα γαρίφαλα.
  10. Σερβίρουμε τον ασουρέ σε μπολάκια και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, την κανέλα και σπόρια ροδιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών