
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, και 7- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά με 40 ml γάλα και αδειάζουμε στο τηγάνι.
- Κουνάμε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί το αυγό ομοιόμορφα, και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 3 - 4 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα από κάτω.
- Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε το καπάκι από μια μεγάλη κατσαρόλα) και αποσύρουμε.
- Αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και από την επάνω πλευρά.
- Εναλλακτικά γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
- Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και συνοδεύουμε με φέτα ή γιαούρτι της αρεσκείας μας και ψωμί ή φρυγανιές.