ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τυροκαυτερή κόκκινηΤυροκαυτερή κόκκινη
30' προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για την επικάλυψη

Παραλλαγή με κοπανιστή και αβοκάντο

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη κοπανιστή Μυκόνου με το βούτυρο με μια μικρή ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ή κουτάλι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.
  2. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρά και να πλάθεται.
  3. Βγάζουμε την πάστα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου κεφτέ.
  4. Ανάλογα με το υλικό που θέλουμε να τα καλύψουμε, βάζουμε σε διάφορα πιάτα τα υλικά σερβιρίσματος.
  5. Κυλάμε τα μπαλάκια στο μείγμα που θέλουμε και τα καλύψουμε σε πιατέλα, μαζί με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας ή κριτσίνια.
  6. Αντί να πλάσουμε την πάστα σε μπαλάκια, μπορούμε απλώς να τη μοιράσουμε σε μικρά μπολάκια και να πασπαλίσουμε με τα μείγματα που επιλέξαμε για την επικάλυψη.

Παραλλαγή με κοπανιστή και αβοκάντο

  1. Ετοιμάζουμε την πάστα με την κοπανιστή και το βούτυρο αγελάδας.
  2. Προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο, το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Μπορούμε να σερβίρουμε την πάστα σε μπολάκι ή μέσα σε κομμένα στη μέση αβοκάντο, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι και λίγη από την ψίχα τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών