ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με αυγά μελάταΧορτόσουπα με αυγά μελάτα

Η 80χρονη Άννα Παπαγεωργίου ετοίμασε αυτήν τη συνταγή με σλάβικη καταγωγή και ονομασία και μάλιστα την έκανε στη φωτιά της ξυλόσομπας. Το αλευρόνερο «παίρνει» διάφορες παραλλαγές και εμπλουτίζεται με σέλινο, πράσο, ντομάτα, για να γίνει μια κανονική σούπα όπου μέσα βράζουν τα αυγά.

10' προετοιμασία
20' βράσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε οτσιά γιάιτσα (αυγά μάτια) αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  3. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
  4. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλευρόνερο. Τα αυγά θα βυθιστούν και θα βράζουν μαζί με το ζουμί.
  5. Τα βράζουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν (τα θέλουμε ελαφρώς μελάτα).
  6. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο.
  7. Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι καυτερό και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο με λίγο από το ζουμί τους και περιχύνουμε με το καυτό κόκκινο λάδι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT