10'
προετοιμασία
20' βράσιμο
Σύνολο: 30'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε οτσιά γιάιτσα (αυγά μάτια) αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
- Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλευρόνερο. Τα αυγά θα βυθιστούν και θα βράζουν μαζί με το ζουμί.
- Τα βράζουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν (τα θέλουμε ελαφρώς μελάτα).
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι καυτερό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο με λίγο από το ζουμί τους και περιχύνουμε με το καυτό κόκκινο λάδι.