ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέταςΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέτας

Μπορούμε, αν θέλουμε, να πολτοποιήσουμε τη σούπα για ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Με τα ψιλοκομμένα χορταρικά, όμως, έχει μια πιο ρουστίκ όψη και ξεχωρίζουμε στο στόμα τη γεύση και την υφή τους. Αντί για μελάτο αυγό, μπορούμε να βάλουμε κυβάκια γραβιέρας σαγανάκι ή ένα καλά σοταρισμένο αλλαντικό.

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη χορτόσουπα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα χόρτα και τα μυρωδικά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  3. Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας σε κάθε μερίδα από 1 αυγό μελάτο, κομμένο στη μέση, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών