30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Τα υπόλοιπα υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Pad thai

  1. Σε ένα γουόκ (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το τόφου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα ρυζομακάρονα, 4 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες κα να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά, τα φιστίκια, τις φύτρες, το σχοινόπρασο, το τσίλι και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να «ψηθεί» και το αυγό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα, «στολίζουμε» με το φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε με το λάιμ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών