30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Τα υπόλοιπα υλικά
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Pad thai
- Σε ένα γουόκ (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το τόφου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα ρυζομακάρονα, 4 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες κα να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
- Ρίχνουμε τα αυγά, τα φιστίκια, τις φύτρες, το σχοινόπρασο, το τσίλι και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να «ψηθεί» και το αυγό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα, «στολίζουμε» με το φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε με το λάιμ.