ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκμέκ παγωτό
10' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  3. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες.

Μυστικά

Προσέχουμε να μην χτυπηθεί πολύ η κρέμα γάλακτος γιατί θα κόψει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών