15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με μέλι και μείγμα μπαχαρικών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τις πλευρές με το μείγμα.
  3. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Δεν βάζουμε νερό στο ταψί, παρά μόνο αν σωθούν εντελώς τα υγρά. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο - ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με βλίτα βραστά με μπόλικο δυόσμο, πατάτες τηγανητές ή φούρνου (που μπορούμε να ψήσουμε όση ώρα ψήνονται τα «παϊδάκια», αρκεί να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στον αέρα), και δροσερό γιαούρτι.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε, δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει κάποιο από τα μυρωδικά/μπαχαρικά, το παραλείπουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών