20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Mαρινάρισμα

  1. Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την τριμμένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, το κάρι, τον κολίανδρο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε τα παϊδάκια του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  3. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 - 4 ώρες, να μαριναριστούν.

Συμβουλές ψησίματος

  1. Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 30 - 40 λεπτά πριν από το ψήσιμο, για να μην είναι κρύα όταν θα τα ψήσουμε.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε.
  3. Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με τακτικά γυρίσματα μέχρι να ψηθούν.
  4. Τα κομμάτια του στήθους θέλουν λιγότερο ψήσιμο.

Η δοκιμή μας

  1. Τα κομμάτια από το στήθος χρειάστηκαν -τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)- γύρω στα 12 λεπτά, ενώ τα κομμάτια από το μπούτι γύρω στα 16 - 20 λεπτά, όλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με τακτικά γυρίσματα.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τα παϊδάκια κοτόπουλου ζεστά με φέτες ντομάτας, που ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, και πατάτες τηγανητές.

Μυστικά

* Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μην το «κατακρεουργήσει» και γεμίσουν τα παϊδάκια σπασμένα κοκαλάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών