
20'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Τεμάχια: 1Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Mαρινάρισμα
- Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την τριμμένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, το κάρι, τον κολίανδρο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο.
- Βάζουμε τα παϊδάκια του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 - 4 ώρες, να μαριναριστούν.
Συμβουλές ψησίματος
- Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 30 - 40 λεπτά πριν από το ψήσιμο, για να μην είναι κρύα όταν θα τα ψήσουμε.
- Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε.
- Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με τακτικά γυρίσματα μέχρι να ψηθούν.
- Τα κομμάτια του στήθους θέλουν λιγότερο ψήσιμο.
Η δοκιμή μας
- Τα κομμάτια από το στήθος χρειάστηκαν -τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)- γύρω στα 12 λεπτά, ενώ τα κομμάτια από το μπούτι γύρω στα 16 - 20 λεπτά, όλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με τακτικά γυρίσματα.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια κοτόπουλου ζεστά με φέτες ντομάτας, που ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, και πατάτες τηγανητές.
Μυστικά
* Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μην το «κατακρεουργήσει» και γεμίσουν τα παϊδάκια σπασμένα κοκαλάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.