Γαρνίρουμε με αυτή παγωτό, γιαούρτι, τσιζκέικ, συνοδεύουμε κέικ και μπισκότα, ή την τρώμε με το κουτάλι.
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες.
- Κατόπιν, κόβουμε τα κοτσανάκια τους.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τις φράουλες.
- Τις αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
- Επειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε άλλο σκεύος.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο των υγρών για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν σε ελαφριά σάλτσα.