ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιούΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιού
10' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανσέτα με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Κάνουμε μαλάξεις στην πανσέτα με το χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα ταψί και ρίχνουμε εκεί τον ζωμό και τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
  3. Ακουμπάμε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίζοντας να μην ακουμπά καθόλου στον ζωμό, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
  4. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C, γυρίζουμε τη λειτουργία στις αντιστάσεις και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
  5. Ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και τη βάζουμε σε ξύλο κοπής.
  6. Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζουμερό το κρέας και κρατσανιστή η πέτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών