10'
προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πανσέτα με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Κάνουμε μαλάξεις στην πανσέτα με το χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα ταψί και ρίχνουμε εκεί τον ζωμό και τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
- Ακουμπάμε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίζοντας να μην ακουμπά καθόλου στον ζωμό, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C, γυρίζουμε τη λειτουργία στις αντιστάσεις και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
- Ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και τη βάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζουμερό το κρέας και κρατσανιστή η πέτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.