ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιούΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιού
5' προετοιμασία
15' ψήσιμο
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πανσέτες στη σχάρα μαριναρισμένες σε πρόβειο γάλα, ξεκινάμε και σε ευρύχωρο μπολ (ή σε ένα βαθύ ταψί) ανακατεύουμε το γάλα, τα μυρωδικά και το μπούκοβο.
  2. Προσθέτουμε τις πανσέτες και ανακατεύουμε καλά. Τις πιέζουμε να βυθιστούν στο γάλα και σκεπάζουμε το δοχείο με διάφανη μεμβράνη. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  3. Πριν τις ψήσουμε, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις ταμπονάρουμε απαλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ετοιμάζουμε θράκα μέτρια προς δυνατή (η παλάμη μας να αντέχει περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 8-10 εκ. από τη σχάρα).
  5. Λαδώνουμε τη σχάρα και αραδιάζουμε εκεί τις πανσέτες, σε μονή στρώση.
  6. Τις ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να μείνουν ζουμερές εσωτερικά. Τον ίδιο χρόνο χρειάζονται εάν τις ψήσουμε σε δυνατό, προθερμασμένο γκριλ, πάνω σε καλά λαδωμένη σχάρα (δεν ξεχνάμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω από τη σχάρα, για να πέσουν τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε τον φούρνο).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών