30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ένα βάζο των 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για την πάστα ελιάς με ρίγανη πλένουμε τις ελιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις χοντροκόβουμε.
  2. Τις ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα μυρωδικά μας. Χτυπάμε μέχρι να προκύψει η πάστα ελιάς.
  3. Τη φυλάμε σε βάζο ερμητικά κλειστό, στο ψυγείο, φροντίζοντας όταν αφαιρούμε κάποια ποσότητα να γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο, που λειτουργεί ως μονωτικό και δεν επιτρέπει στον ατμοσφαιρικό αέρα να αλλοιώσει την πάστα.
  4. Παρ’ όλ’ αυτά, η διάρκειά της περιορίζεται στον ένα μήνα περίπου, καθώς έπειτα «ταγγίζει» και η γεύση της χάνει από τη σπιρτάδα της.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών