Ο Σεΐτ μάς είπε και ένα μικρό μυστικό για να ενισχύσουμε τη γεύση του παστουρμά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο τσιμένι τριμμένο με λάδι και αλείφουμε με πινέλο την πίτα πριν την ψήσουμε.

40' προετοιμασία
25' Ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 μπαστούνι

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Διαλύουμε το αλάτι και τη μαγιά σε 60 ml κρύο νερό και αφήνουμε 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά όσο νερό χρειάζεται, ώστε να φτιάξουμε ένα σχετικά σκληρό ζυμάρι.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Πίτα

  1. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε μεγάλο παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 40 x 30 εκ. Αν μας περισσέψει ζυμάρι, το φυλάσσουμε στην κατάψυξη.
  2. Απλώνουμε στη μέση και κατά μήκος το κασέρι, τις φέτες παστουρμά και τις φέτες ντομάτας.
  3. Σκεπάζουμε διπλώνοντας από τις άκρες και κλείνουμε την πίτα. Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι.
  4. Αλείφουμε με το αραιωμένο γιαούρτι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κασέρι και μαυροκούκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 15-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών