ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαστουρμαδόπιταΠαστουρμαδόπιτα

 

20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 18

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά με σπιτικό φύλλο, ξεκινάμε με το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 600-700 ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
  3. Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
  5. Καθένα το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 60 x 60 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 20 x 20 εκ.
  6. Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνουμε από 1 φέτα παστουρμά και μοιράζουμε το τριμμένο κασέρι και το μείγμα ντομάτας.
  7. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας πακετάκια και πατάμε καλά όλες τις ενώσεις για να κλείσουμε μέσα τα υλικά.
  8. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο – τόσο που να κολυμπάνε μέσα τα πιτάκια– μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
  9. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών