20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πατατάτο Αμοργού, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα και το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρέας.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το φαγητό να βράζει.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύψει το κρέας, ρίχνουμε την κανέλα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
- Προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να γίνει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα. Αν χρειαστεί, κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και σερβίρουμε το πατατάτο Αμοργού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.